KURULUŞ VE GELİŞİM TARİHÇESİ

Onursal Başkanımız Durmuş KABADAYI 1959 Yılında henüz 16 yaşındayken babasını bir kamyon almaya ikna ederek taşımacılık sektörüne Bolunun Yeniçağa ilçesinde taşımacılık hayatına başlar.

Bugünkü Hancıoğlu Grubunun ilk adımları bir kamyon ile atılır ve Nakliyenin o senelerde büyümesi ile yavaş yavaş öne çıkar.

Küçük bir Anadolu kenti olan Bolunun Yeniçağa ilçesinde 1959 yılında taşımacılığın büyümesi ile iş alanlarını kapsayacak şekilde genişletir.

Durmuş KABADAYI , babasının adına kurulan bu nakliye şirketini 12 Mayıs 1959’da Hancı Tahsin KABADAYI adı ile Bolu Ticaret odası kayıt ettirir bu tarih Hancıoğlu grubunun doğuşunu simgeler resmi kuruluş tarihi olarak kabul edilir.

Durmuş KABADAYI nın İş hayatına atıldığı yıllar nakliye sektörünü yeni başladığı seneler idi Ülke ekonomisini yeni yeni hareketlendiği insan ve maddi kaynakların az olduğu Ülke ekonomisinin güçsüz olduğu dönemlerdi.

Böyle zorlu dönemde kurulan şirketin bir sonraki aşaması ; Durmuş KABADAYI nın Bolu’dan İstanbul’a gelişi bu şehirde bazı nakliye işlerini üstlenmesi ile faaliyet alanının genişletmesi oldu.

Bundan sonraki dönemlerde 1985 yılında Şuandaki Yönetim Kurulu Başkanımız Orhan KABADAYI Şirketin başına geçmesi ile Hancıoğlu grubunun ilerlemesi ve büyümesine büyük katkılar sağlayarak Hancıoğlu Grubunun büyümesinde önem arz etmiştir.